Braća Tankosić d.o.o.
Braća Tankosić d.o.o.

Al i PVC stolarija, Prozori i vrata
Aluminijumski paneli,
Al i PVC konstrukcije

PVC Prozori i balkonska vrata

U opciji PVC prozora nudimo proizvode izrađene od PVC profila SCHÜCO -Nemačka ili PVC profila SALAMANDER  – Nemačka.

Našim klijentima za izradu prozora predlažemo PVC profile zbog njihove bolje termičke izolacije u odnosu na aluminijum. Primenom PVC profila za izradu prozora i balkonskih vrata dobijaju se građevinski elementi koji praktično ne zahtevaju nikakvo održavanje za razliku od drvene stolarije. Sa estetskog aspekta primenom PVC-a dobija se moderan izgled spoljašnjosti fasade zahvaljujući atraktivnim konturama profila.

PVC prozori imaju šira krila i štokove nego drveni prozori (vidna širina štoka i krila PVC prozora ukupno iznosi od 115mm do 140mm u zavisnosti od sistema profila).Dimenzije konkretnih sistema profila možete videti u PVC profili koje koristimo.

Spojevi (varovi) PVC profila se rade na takozvanim ”četvoroglavim” mašinama za zavarivanje PVC profila poslednje CNC generacije sa velikom preciznošću i kvalitetom.

U našoj ponudi prozora i balkonskih vrata , osim klasičnih pravougaonih oblika stolarije,se nalaze mnogima privlačni lučni prozori i balkonska vrata.

Takođe mnogima atraktivna opcija izrade balkonskih vrata je otklopno – nagibno – klizni sistem. Posebni namenski okov omogućuje da primenom klasičnih okretno – nagibnih sistema profila dobijamo PVC balkonska vrata sa kliznim otvaranjem.

Odabir sistema profila od kojeg će se izrađivati ovi građevinski elementi je od presudnog značaja za izgled ,funkcionalnost i termičku izolaciju.Za termičku izolaciju je od velikog značaja izbor vrste stakla (najveća površina prozora i balkonskih vrata je staklo).Sa estetskog aspetka je presudan izbor vrste stakla i izbor ukrasa stakla , gde možemo zadovoljiti najrazličitije ukuse.

Prilikom odabira prozora i balkonskih vrata našim klijentima nudimo širok izbor dodatnog pribora i opreme(roletne, komarnici, okapnice, grilje idt.).Pravim ili pogrešnim izborom opreme prozora ili balkonskih vrata se može značajno unaprediti ili unazaditi funkcionalnost i izgled tih građevinskih elemenata.

Izdvojili bi smo neke sisteme iz naše ponude.

SCHÜCO

Posebno smo ponosni na naš PVC program SCHÜCO prozora i balkonskih vrata.

Prozori i balkonska vrata ekskluzivne klase se proizvode od osmokomornih profila sistema Corona SI 82+ koji predstavlja vrhunac tehnologije danas. Kao vodeći svetski proizvođač profila SCHÜCO je kompanija koja je jedina u svetu postigla da proizvede kompozitni profil ovako malog koeficijenta toplotne prvodnosti ,bez upotrebe izolacionih pena ili drugih metoda. Prozori i balkonska vrata od ovog sistema imaju koeficijent provođenja toplote U(K) = 0,75 do 0,98W/m2K, gde koeficijent provođenja toplote zavisi od kombinacije profila i vrste stakla ili ispune. Prozori i balkonska vrata od ovih profila su sam vrh u svetskoj tehnologiji proizvodnje prozora i balkonskih vrata.
Optimalano rešenje prozora i balkonskih vrata je pomoću petokomornih profila iz SCHÜCO programa. Sa ovim sistemom dobijamo građevinski elemenat odlične termičke izolacije sa vrhunskim kvalitetom PVC materijala. Njihov koeficijent provođenja toplote se kreće u vrednostima U(K)=1.1 do 1.4 W/m2K u zvisnosti od kombinacije profila i izbora vrste stakla ili ispune. Prozori i balkonska vrata od ovog sistema profila predstavljaju naše najbrojnije proizvode. Naša klijentela uviđa da su građevinski elementi izrađeni od ovih sistema vrlo dobro rešenje, sa dugotrajnim kvalitetom po razumnoj ceni.

U ponudi svih SCHÜCO sistema nudimo i opciju laminiranih profila u različitim dezenima.

SALAMANDER

Program PVC profila Nemačkog proizvođača SALAMANDER nudimo kao opciju za manje zahtevne klijente.

SALAMANDER profili zadovoljavaju osnovne zahteve koje treba da ispuni jedan građevinski elemenat sa termičkog, estetskog i funkcionalnog aspekta. Koeficijent provođenja toplote prozora i balkonskih varta od U (K) =1.2 do 1.5 W/m2K govori da je reč o vrlo dobrom sistemu profila koji se čak može porediti sa profilima nemačkih proizvođača. Ovi profili su vrlo uspešni na našem tržištu zbog svog privlačnog odnosa cena-kvalitet.

*Objašnjenje o koeficijentu provođenja toplote U (K) možete videti ovde.