Braća Tankosić d.o.o.

35 GODINA SA VAMA!

Pribori i oprema prozora i balkonskih vrata

Komarnici

Komarnici kod obe izvedbe stolarije mogu biti:

rolo komarnik – poseduje svoj mehanizam za spuštanje i podizanje (slično zavesici)

klatni komarnik – je pričvršćen šarkama za štok (slično vratima)

fiksni komarnik – je fiksno pričvršćen za štok pomoću vijaka ili čičak trake.

Roletne

Kod izvedbe roletni koristimo tzv. unutrašnje kutije ,one se postavljaju iznad štoka i vidne su iznutra i spolja .Spolja nisu vidne ukoliko postoji ‘zub’ za roletnu ili se spolja mogu sakriti fasadom. Iznutra se takođe mogu sakriti nekom od gipsarski ili molerskih tehnika,međutim to ne preporučujemo,jer se kasnije tokom vremena može pojaviti potreba da se kutija roletne otvori radi neke popravke.

Aluminijumska stolarija

Podrazumeva se da je materijal kutije roletne od aluminijuma kao i sam prozor.

PVC stolarija

Podrazumeva se da je materijal kutije roletne od PVC-a kao i sam prozor.

Kod oba materijala prozora opcije roletni su u lamelicama (zastor roletne) i mogu biti:

PVC lamelice

Aluminijumske lamelice ispunjene poliuretanom

Podprozorske daske i okapnice

Opciono postavljanje spoljašnje okapnice i unutrašnje podprozorske daske predstavlja kompletiranje estetike i funkcionalnosti prozora. Spoljnu okapnicu nudimo u izvedbi od aluminijuma u boji stolarije,dok unutrašnju PVC podprozorsku dasku nudimo u beloj boji ili drvo dekoru zavisno od boje stolarije.

Žaluzine (Grilje)

Mnogima atraktivna alternativa roletnama. Žaluzine nudimo od aluminijumskih sistema. Bez obzira na materijal od kojeg je stolarija preporučujemo grilje od aluminijuma, koje kao i sve proizvode od aluminijuma nudimo u svim bojama RAL karte.

Opcije vrste stakla i ukrasa stakla

Izbor vrste stakla je od velikog značaja za funkcionalnost, estetiku i termičke osobine prozora.

Sa strane funkcionalnosti čest je primer postavljanja ornament stakala kada je potrebno zakloniti unutrašnjost prostorije od pogleda prolaznika (npr.prozori na kupatilima) ili postavljanje stakala sa jakim solarnim faktorom kada je potrebno umanjiti prolaz svetlosti kroz prozore u prostoriju.

Sa aspekta estetike izbor stakla i ukrasa u njemu drastično utiče na izgled čitave fasade. Pravilan izbor ukrasa stakla čini da čak i skromnije arhitekture izgledaju ekskluzivno i atraktivno. Najveća površina građevinskih elemenata je staklo, samim tim ono utiče na termičke osobine prozora. Primenom niskoemisionog stakla dolazi do velikog povećanja toplotne izolacije.

Više o izboru stakla i ukrasima stakla možete videti u stakla i ispune.