Braća Tankosić d.o.o.
Braća Tankosić d.o.o.

Al i PVC stolarija, Prozori i vrata
Aluminijumski paneli,
Al i PVC konstrukcije

Aluminijumski prozori i balkonska vrata

Klijentima za aluminijumske prozore na stambenim objektima predlažemo prozore od profila sa termičkim prekidom radi bolje termičke izolacije.

U okviru ponude aluminijumskih prozora i balkonskih vrata nudimo prozore od profila kompanije ALUMIL sa ili bez termičkog prekida.

Kao opciju bez termičkog prekida koristimo sistem M 9400 SOFTLINE a za izvedbu sa termičkim prekidom koristimo sistem M 11000 ALUTHERM PLUS.

Aluminijum je odličan konstrukcioni materijal zbog svoje čvrstoće i relativno male mase. Zbog ovih osobina aluminijum je pogodniji za izradu velikih prozora i balkonskih vrata.

Spajanje uglova  aluminijumske stolarije se vrši lepljenjem, zatim mašinskim presovanjem što predstavlja kvalitetniji i dugotrajan spoj od tehnologije spajanja pomoću vijaka.

ALUMIL aluminijumski prozori i balkonska vrata

Kao i kod PVC stolarije bitan uticaj na estetiku i termičke osobine ima izbor vrste stakla i ukrasa u staklu .

Izbor pravog dodatnog pribora i opreme čini ove građevinske elemente funkcionalnijim i praktičnijim.

Osim klasičnih pravougaonih oblika prozora i balkonskih vrata ,možemo još ponuditi i lučne prozore i balkonska vrata koji svojom estetikom oplemenjuju izgled objekta.

Što se tiče aluminijumskih kliznih sistema profila njih predlažemo kao prozor (ili klizna vrata) na mestima gde nije potrebno idealno zaptivanje ,zbog zaptivanja pomoću četkica umesto EPDM-gume što može da dovede do pojave kondenzacije na profilu ili staklu.

Kao alternativu nudimo podizno – klizne sisteme od namenskih profila i  otklopno-nagibno-klizne sisteme (najčešće balkonsta vrata) koji se izrađuju od profila za okretno-nagibne sisteme M 9400 SOFTLINE i M 11000 ALUTHERM PLUS uz primenu posebnog okova.

Kao i sve aluminijumske proizvode kompanije ALUMIL prozore i balkonska vrata takođe nudimo u opciji boje ,eloksaže ili efekta drveta.

ALUMIL aluminijum drvo - FORESTAL

Kao ekskluzivnu opciju za izradu aluminijumskih prozora i balkonskih vrata izdvajamo sistem ALUMIL M 23000 FORESTAL

Aluminijumski profil sa termičkim prekidom visoke klase termičke izolacije, integrisan sa plemenitim vrstama drveta sa unutrašnje strane.

Drvo dodatno pojačava topao izgled enterijera uz odlične termičke osobine vrhunskog al profila.