Braća Tankosić d.o.o.

35 GODINA SA VAMA!

Aluminijumski prozori i balkonska vrata

Klijentima za aluminijumske prozore na stambenim objektima predlažemo prozore od profila sa termičkim prekidom radi bolje termičke izolacije.

U okviru ponude aluminijumskih prozora i balkonskih vrata nudimo prozore od profila
kompanije ALUMIL sa ili bez termičkog prekida.

Kao opciju bez termičkog prekida koristimo sistem COMFORT 9400 , a za izvedbu sa termičkim prekidom koristimo sistem SMARTIA 11000.

Aluminijum je odličan konstrukcioni materijal zbog svoje čvrstoće i relativno male mase. Zbog ovih osobina aluminijum je pogodniji za izradu velikih prozora i balkonskih vrata.

Spajanje uglova  aluminijumske stolarije se vrši lepljenjem, zatim mašinskim presovanjem što predstavlja kvalitetniji i dugotrajan spoj od tehnologije spajanja pomoću vijaka.

ALUMIL aluminijumski prozori i balkonska vrata

Kao i kod PVC stolarije bitan uticaj na estetiku i termičke osobine ima izbor  vrste stakla  i  ukrasa u staklu.

Izbor pravog  dodatnog pribora i opreme  čini ove građevinske elemente funkcionalnijim i praktičnijim.

Osim klasičnih pravougaonih oblika prozora i balkonskih vrata ,možemo još ponuditi i lučne prozore i balkonska vrata koji svojom estetikom oplemenjuju izgled objekta.

Što se tiče aluminijumskih  kliznih sistema  profila njih predlažemo kao prozor (ili klizna vrata) na mestima gde nije potrebno idealno zaptivanje ,zbog zaptivanja pomoću četkica umesto EPDM- gume što može da dovede do pojave kondenzacije na profilu ili staklu.

Kao alternativu nudimo podizno – klizne sisteme od namenskih profila i   otklopno-nagibno-klizne  sisteme (najčešće balkonsta vrata) koji se izrađuju od profila za okretno-nagibne sisteme uz primenu posebnog okova.

Kao i sve aluminijumske proizvode kompanije ALUMIL prozore i balkonska vrata takođe nudimo u opciji  boje, eloksaže ili efekta drveta.